Historien bag vores Coffee Cacao Gel
En lille baggrundshistorie om vores Coffee Cacao Energy Gel. Det er vitterligt verdens første energigel lavet på Robusta-kaffe og kakao. Hvordan nåede vi hertil?
Da vi lancerede vores to første smagsvarianter, Passion Fruit og Banana, indså vi, at energigels er den rigtige vej for os. Energi fra "real food" er vejen frem.
Ret tidligt kom der ønsker fra jer om, at vi skulle udvikle en gel med koffein. Energi fra kulhydrater er ikke nok; der er brug for koffein for at få et ekstra energiboost. Som en virksomhed med rødder i Vietnam giver det mening at bruge vietnamesisk kaffe. Det skulle være mørk, stærk Robusta-kaffe. Noget, der virkelig giver et kick, når man indtager det.
De første tests på opskrifter med kakao var ret spændende, og vi modtog god feedback fra vores fællesskab af testere og atleter. Ligesom med vores andre gels valgte vi at bruge brun rissirup, da dens mørkere og fyldigere smag fungerer godt sammen med kaffe og kakao. Vi tilføjede også masser af vand (#1 ingrediens) og rørsukker for at gøre den gel-agtig.
Vi eksperimenterede med mange forskellige kaffepulvere og fandt til sidst et, der spiller godt sammen med kaffen og sukkeret. Der blev tilføjet en del salt for at fremhæve smagene mere. Basilikumfrø og græskarkernesmør er gode til at dæmpe sødmen og gøre den mere cremet. Afrundet med vaniljeekstrakt, en lille smule højtkoncentreret koffeinpulver, magnesium og kalium.
Så langt, så godt - og feedbacken var positiv!
Emballagen
Emballagen var som sædvanlig udfordringen. Vores emballerede gels gennemgår en steriliserings-/pasteuriseringsproces med høj temperatur og højt tryk (forestil dig en trykkoger) for at gøre dem langtidsholdbare.
Sidenote: Vidste du, at Napoleon opfandt konserves?
Det viste sig, at Coffee Cacao gelen skulle steriliseres ved højere temperaturer end vores andre gels. De høje temperaturer fik gelen til at udvide sig inde i posen, og - boom - gelen eksploderede under processen. Vi havde sandsynligvis over 2000 eksploderende gels i starten... ikke et kønt syn. Forseglingen på vores emballagemateriale var ikke stærk nok. Og vores fabriksmedarbejdere blev meget utålmodige...
Vi lærte en masse om steriliseringsprocessen, hvordan man håndterer forskellige ingredienser og vores emballage. Det er en meget mere sofistikeret proces end for vores andre gels. Den gode nyhed er, at når en gel først har overlevet højtryksprocessen, er den MEGET langtidsholdbar.
Så det, du ser nu, er resultatet af masser af tests og finjustering. Vi har sandsynligvis været igennem over 50 opskrifter, over 50 forskellige eksperimenter med steriliseringsprocesser og har testet 10 forskellige emballageleverandører.
Under alle omstændigheder håber vi, at I nyder vores nye produkter lige så meget, som vi gør. Den indeholder 90 mg koffein, så lad være med at spise for mange på én gang 😉